Anamur-Bozyazı Turizm Çalıştayı tamamlandı





Tarih: 6 Haziran 2024 Perşembe 16:37

Mersin Üniversitesi tarafından Anamur ve Bozyazı ilçelerindeki turizm potansiyelini artırmayı hedefleyen “Anamur-Bozyazı Turizm Stratejisi Çalıştayı 2024” başarıyla tamamlandı. Bölgenin doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin turizm sektörüne kazandırılması için bir dizi stratejik öneri ve eylem planı açıklandı.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi tarafından Anamur ve Bozyazı ilçelerindeki turizm potansiyelini artırmayı hedefleyen “Anamur-Bozyazı Turizm Stratejisi Çalıştayı 2024” başarıyla tamamlandı. 31 Mayıs – 1 Haziran tarihinde düzenlenen çalıştaya; Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Bilge Kaan Ercan, Anamur Emniyet Müdürü Hanifi Umar, Bozyazı Emniyet Müdürü Ömer Ceylan, Anamur İlçe Jandarma Komutanı Kadir Dölek, Bozyazı İlçe Jandarma Komutanı Yunus Güven, Bozyazı Sahil Güvenlik Bot Komutanı Süleyman Şafak, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, Anamur Bozyazı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuna, Çalıştay Komisyon Üyesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Meryem Samırkaş Komşu ve Anamur- Bozyazı ilçelerinin kamu kurumu temsilcileri, özel sektör temsilcileri ve STK temsilcileri katılım sağladı ve görüşleriyle destek verdiler.

Çalıştayın birinci gününde; açılış programı ve Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz, Turizm Akademisyenleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili’nin panelist olduğu “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti-Anamur Turizm İlişkileri Geleceği” paneli yoğun katılım ile Anemurium Antik Kenti, Odeon’da 31 Mayıs Cuma günü düzenlendi.

Çalıştayın ikinci günü, katılımcılar Kültür Turizmi, Kırsal Turizm, Doğa Turizmi, Eko Turizm, Outdoor Turizmi, Deniz ve Yat Turizmi, Gastronomi Turizmi ve Turizm Sektöründe Dijitalleşme olmak üzere beş masada oturumlar gerçekleştirerek konuyu ele aldılar ve bölgenin turizm potansiyelini artırmaya yönelik stratejiler geliştirdiler. Katılımcılar arasında yerel yöneticiler, turizm sektöründen temsilciler, akademisyenler ve diğer paydaşlar da yer aldı.

İkinci günün sonunda çalıştayın sonuç bildirgesi ve kapanış toplantısı, yerel yönetimler, turizm profesyonelleri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Bölgenin doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin turizm sektörüne kazandırılması için bir dizi stratejik öneri ve eylem planı açıklandı. Katılımcılar, ortak akıl ile bölgenin turizm potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiği konusunda hemfikir oldular. Çalıştan sonunda bölge ekonomisinin canlanması ve sürdürülebilir turizm anlayışının yerleşmesi amacıyla belirlenen stratejilerin hayata geçirilmesi için çalışmaların hızla başlatılacağı belirtildi.