Tıp Fakültesinden kadavra bağışçılarına teşekkür





Tarih: 29 Ekim 2024 Salı 17:32

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesinde 24-31 Ekim Beden Bağışı Haftasında “Tıbbın Sessiz Öğreticilerine Teşekkür Töreni” düzenledi.

Haber Merkezi

 

24-31 Ekim Beden Bağışı Haftası Mersin Üniversitsi (MEÜ) Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı tarafından çeşitli etkinliklerle değerlendirildi.

Gönüllü öğrenciler Tıp Fakültesi ve Çiftlikköy Kampüsü Cumhuriyet alanında posterler eşliğinde stantlar açtılar. Bu stantlarda, öğrencilerin, akademik ve idari personelin kadavra ve beden bağışı hakkındaki soruları yanıtlandı, birer anket çalışması yürütüldü ve beden bağış formu tanıtıldı. Tıp Fakültesi Temel Bilimler Binası fuaye alanında kırmızı karanfillerle hazırlanan “Tıbbın Sessiz Öğreticilerine Teşekkür Köşesi” hazırlandı.

 

BİR BEDEN YAKIN ZAMANDA AİLESİNE TESLİM EDİLECEK

Daha sonra ise Üniversite Tıp Fakültesi Türkan Saylan Konferans Salonu’nda “Tıbbın Sessiz Öğreticilerine Teşekkür Töreni” düzenlendi. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oya Ögenler, Anatomi Anabilim Dalı ve diğer bölümlerden öğretim üyeleri, lisans ve lisansüstü öğrencileri ile idari personel katıldı. Ayrıca törene yakın zamanda ailesine teslim edilecek olan bir beden bağışçısının yakınları da katıldı.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, tıp eğitiminde kadavranın önemini, Üniversite Tıp Fakültesi’nin kadavralı eğitimdeki ilerleme sürecini ve bu çalışmaların akredite bir fakülte olmamıza katkılarını içeren konuşmasını yaptı.

 

KADAVRAYA DUYULAN SAYGI VE MİNNET ANLATILDI

Ardından, Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oya Ögenler ise kadavra ile çalışmanın mesleki gelişime etkilerini açıklayan, kadavraya duyulan saygı ve minnet duygusunun önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Bir hekim adayının ölü bir bedenle ilk karşılaşma yeri olan Anatomi derslerinde öğrencilerimizin ilk izlenimlerine, duygu ve düşüncelerine yer veren konuşması ile tıbbın sessiz öğreticilerine duyulan sonsuz saygıyı anlattı.

Dönem 1 öğrenci temsilcisi Baran Tekemen ise, bir tıp öğrencisi için kadavra ile eğitim ve beden bağışı hakkında bilgi sahibi olmasının önemine dikkat çeken ve kadavralara teşekkürünü sunan bir konuşma yaptı. Ardından Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev Bobuş Örs, kimsesiz bedenler nezdinde tüm kadavralara, beden bağışçılarına ve onların yakınlarına minnet duygularını ifade eden bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Konuşmasında, genç meslektaşlarından hastalarına ve sessiz bedenlere her daim saygı duymalarını istedi.

Son olarak, bağış kadavra Mesude Suak’ın kızı Tuğçe hanıma Anatomi Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Alev Bobuş Örs tarafından teşekkür belgesi sunuldu.