Akademi Anamur’da buluştu





Tarih: 21 Eylül 2024 Cumartesi 21:11

Mersin Üniversitesi ile Eğitim Kültür ve Birliktelik Derneği iş birliğinde hazırlanan Anamur’un ev sahipliğindeki “4. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu” başladı.

Haber Merkezi

 

Mersin’in Anamur ilçesinde düzenlenen “4. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu”, Mersin Üniversitesi ile Eğitim Kültür ve Birliktelik Derneği iş birliğinde yoğun bir katılımla başladı.

Anamur Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, 25. 26. ve 27. Dönem MHP Milletvekili Arzu Erdem, Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Türkiye Şeker Fabrikaları A. Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Açıkgöz, Anamur Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Bozyazı Belediye Başkan Vekili Salih Şahin, Anamur Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Süreyya Topaloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İletişim Uzmanı Dr. Serkan Ökten, Anamur Emniyet Müdürü Hanifi Umar, Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kaplan, Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Karaltı, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, siyasi parti ilçe temsilcileri, akademisyenler, ilgili vatandaşlar ve üniversite öğrencileri katıldı.

 

"SEMPOZYUMDA, EN ÜST DÜZEYDE KATILIMI SAĞLAYARAK BİLGİ PAYLAŞIMININ ARTIRILMASINI HEDEFLEDİK"

"Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde 2018 yılında başlayan bu yolculuk Pamukkale Üniversitesi ve Selçuk Üniversitelerinden sonra bir kez daha Üniversitemizde gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz." diyerek açılış konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, "Bu sempozyumun amacı ülkemizde ve dünyada eğitim-kültür üzerine yapılan akademik çalışmaların bilimsel bir ortamda paylaşımını sağlamaktır. Disiplinler arası bir bakış açısı ile düzenlediğimiz sempozyumda, en üst düzeyde katılımı sağlayarak bilgi paylaşımının artırılmasını hedefledik. Sempozyum, eğitim ve kültür alanındaki konuları kapsamaktadır. Sempozyumun ana temasını ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 100. Yılı ve 21. Yüzyıl vizyonu çerçevesinde 'Türkiye Yüzyılı' oluşturmaktadır." dedi.

 

SEMPOZYUMA 132 BİLDİRİ KABUL EDİLDİ

Sempozyum için bilim ve hakem kurulu tarafından 132 bildirinin kabulüne karar verildiğini belirten Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, " Program kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı Sergisi’nin yanı sıra karma resim sergisi de ziyarete açılmıştır. Özellikle yerel tarih boyutunda, Anamur ilçemizin Osmanlı Devleti Dönemi’ndeki durumunu geçmiş ve günümüz bağlamında anlamımızı sağlayan arşiv belgelerini incelemenizi tavsiye ederim." ifadelerini kullandı.

 

“HER TÜRLÜ BİLİMSEL ETKİNLİĞE DESTEK OLUYORUZ”

Yaklaşık 5 binin üzerinde nitelikli personeli, öğrenmeye açık 50 bin öğrencisiyle ve 100 bini geçen mezunuyla Mersin Üniversitesi ailesi olarak, her türlü bilimsel etkinliğe destek olduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, "Bu desteğimiz her zaman devam edecek. Sempozyumun içerik ve katılımcı özellikleri dikkate alındığında bu organizasyonun amacına ulaşacağına inanıyorum. Sempozyumun hazırlanmasında emeği olan düzenleme kuruluna, Anamur İlçe yerel yönetim amirlerine ve maddi-manevi desteğini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Bu bilgi şöleninin çıktılarının tüm paydaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum” diyerek açılış konuşmasını tamamladı.

 

ANAMUR KADİM BİR GEÇLİŞE SAHİP

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal'ın yoğun işleri sebebiyle katılamadığı ve video olarak hazırladığı açılış konuşmasının ardından 25. 26. ve 27. Dönem MHP Milletvekilliği yapan Arzu Erdem söz aldı. Arzu Erdem açılış konuşmasında "Eğitim ve Kültürde Dijital Vatan" konusu üzerinde durdu.

Arzu Erdem'in konuşmasının ardından "Bir toplumun kalkınması ve muassır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi için bilimde, sanatta, kültürde, sporda, yani her alanda yetkin bireylerin yetişmesi gerekir” diyerek açış konuşmasına başlayan Anamur Kaymakamı Bilal Özdemir, "Bu hususların gerçekleşmesi için özellikle sağlam bir kültüre, sürdürülebilir ve kalıcı bir eğitim sistemine gerek var. Bu sempozyumun şehrimize, ülkemize ve bilim dünyasına faydalı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Kadim bir geçişe sahip olan Anamur ilçesinde eğitim, öğretim ve kültüre önem verdiklerini belirten Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Anamur Belediyesi olarak bu konudaki çalışmalarından bahsederek açılış konuşmasını tamamladı.

Eğitimin kalitesinin bir ülkeyi şekillendirdiğini belirterek açılış konuşmasına başlayan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İletişim Uzmanı Dr. Serkan Ökten, sürekli çağa uyum sağlaması gereken eğitim sistemi ve kültür hakkında açıklamalarda bulundu.

 

MERSİN ÜNİVERSİTESİ İLE TÜRKİYE ŞEKER FABRİKALARI A. Ş. ARASINDA BİR İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Her konuşmacının ardından plaketlerin de verildiği açılış konuşmalarının hemen sonrasında Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, "Eğitimde ve Kültürde Mavi Vatan" konu başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, denizciliğin önemine dikkat çektiği sunum ilgiyle izlendi.

Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı'nın "Eğitimde ve Kültürde Mavi Vatan" konu başlıklı sunumunun ardından Mersin Üniversitesi ile Türkiye Şeker Fabrikaları A. Ş. arasında bir iş birliği protokolü imzalandı. Protokolü Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar ile Türkiye Şeker Fabrikaları A. Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Açıkgöz imzaladı.

Sempozyumun ilk gününde Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı Sergisi ve halk oyunları gösteriminin ardından "Taşeli Yöresi Sosyo-Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Potansiyeli", "Türkiye Yüzyılında Eğitimin Geleceği" ve "Türkiye Yüzyılında Türk Milli Eğitim Sistemi" başlıklı paneller gerçekleşti.

Sempozyum, 20 ve 21 Eylül tarihlerinde bilim, eğitim ve kültür başlıkları altında çeşitli panellerle devam edecek.