Can alan yol için Büyükşehir’e önlem çağrısı

10 Ekim 2024 Perşembe 11:43

Okullar ve semt pazarı bulunması nedeniyle sirkülasyonun çok yoğun olduğu bir bölge olan 2. Çevre Yolu üzerindeki Özgecan Aslan Tesisi ve 5 yol kavşağı arasında sık sık meydana gelen can alıcı kazaların önlenmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne çağrı geldi.

HEDİYE EROĞLU
 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

Toplantıda CHP’li Meclis Üyesi Ayşe Aydoğan, Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı üzerinde birçok okulun bulunduğu Özgecan Aslan Tesisi önündeki kısımda sürekli meydana gelen kazalara isyan etti. Mahalle halkının da sık sık konuyla ilgili belediyeye şikayette bulunarak çözüm talep ettiğini söyleyen Aydoğan, “Burayla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin bir önlem almasını talep ediyorum” dedi.

 

“SÜREKLİ KAZA OLUYOR”

Aydoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Ben de bu bölgede bir kazaya tanık oldum. 2. Çevre Yolu üzerinde Özgecan Aslan Tesisi ve 5 yol kavşağı arasında bir kaza oldu. Hızla gelen bir araç bir aileye çarptı, daha sonra bilgisini aldım çocuk hayatını kaybetmiş, anne baba ise ağrı yaralı. Bu bölgede ki 2 üst geçit arasında 3 tane hemzemin geçit bulunmakta. Yaya geçidi çizgileri, işaretleri de var. Ama sürücüler sanırım 3 yay geçidi çok yakın olduğu için hızlı geliyorlar ve kazaya neden olunuyor.

“ÖNLEM ALINMALI”

Burada çok kazaya tanıklık ediliyor. Mahalleli de çok şikayetçi bu durumdan. Bu cadde üzerinde Doğa Koleji, Mustafa Baysan Öğrenci Yurdu ve Adnan Özçelik Ortaokulu gibi okullar bulunmakta olup, aynı zamanda Perşembe pazarının bulunması nedeniyle sirkülasyonun çok yoğun olduğu bir bölge.

Burada mutlaka ve mutlaka bir hız kesici işleminin yapılması gerekir, artık işaret mi olur veya farklı bir çözüm mü olabilir bakmak lazım. Çünkü ilçemize de sürekli şikayetler geliyor. Hatta akşam üzeri bir kaza daha olmuş aynı yerde. Burayla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin bir önlem almasını talep ediyorum.”