Silifke’de festival coşkusu

2 Eylül 2024 Pazartesi 18:31

Mersin’in Silifke ilçesinde bu yıl 51.’si düzenlenen ‘Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’, birbirinden farklı etkinliklerle başladı.

Silifke’de 1-6 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan 51. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali törenle başladı.

1-6 Eylül tarihleri arasında 51.'si düzenlenen etkinlik ilk gününde renkli görüntülere sahne oldu. Sergi açılışları ile başlayan festivalin ilk gününde bando gösterisi ile şehir stadyumundan Atatürk Anıtı’na kadar olan Atatürk Caddesi’nde, kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Vatandaşlar kortej yürüyüşüne yoğun bir katılım gerçekleştirirken, cadde boyunca esnaflar ve vatandaşlarda alkışlarla festival coşkusuna destek verdiler.

 

BAŞKAN MUSTAFA TURGUT, ‘SİLİFKE’NİN YOĞURDU’ OYNADI     

Atatürk Anıtı’na kültür haftası çelengi sunulmasının ardından 51. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali anısına yaş kütüğüne bröve çakılıp, protokol tarafından açılış kurdelesi kesildi. Yurt içinden ve yurt dışından gelen halk dansları topluluklarının gösterilerini sergilediği festivalde Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Silifke Belediyesi Halk Oyunları ekibi ile birlikte Silifke’nin Yoğurdu oynadı. Başkan Turgut’un ekibiyle halk oyunları oynaması coşkulu kalabalığın büyük ilgi ve beğenisini gördü.

51. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’ne katılan Almanya Bergkamen Kardeş Şehir Belediye Başkanı Bernd Schafer’de Silifke’ye gelmekten ve 51. Silifke Festivali’ne katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

 

“SİLİFKE FESTİVALİ ÖNEM ARZ EDİYOR”

Açılışta konuşan Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner ise ‘Silifke Festivali tarihi ve günümüze kadar gelen içeriğiyle ayrı bir değer ve önem arz ediyor. İlçemize sağladığı katkı ve elde ettiği başarı ile daha da ileriye gidecektir. Bugüne kadar yapılmasında emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz’ dedi.

 

FESTİVAL AÇILIŞINA KATILIM YOĞUN OLDU

Göksu Parkı Festival Alanı’nda gerçekleştirilen açılış törenine Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve eşi Pakize Turgut, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, CHP Mersin Milletvekilleri Hasan Ufuk Çakır, Talat Dinçer, Gülcan Kış, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, CHP İlçe Başkanı Süha Özen, Almanya Kardeş Şehir Bergkamen Belediye Başkanı Bernd Schafer, oda başkanları, dernek başkanları, kamu kurum kuruluş temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.