Yeni MİY kapanıyor mu?

1 Ağustos 2024 Perşembe 15:08

Yeni Mersin İdman Yurdu’nda Başkan Metin Saltık’ın istifası ile derinleşen kriz sürerken Basın Sözcüsü Halim Yiğit, kimsenin takıma sahip çıkmadığını belirterek, “Bir aylık süremiz kaldı. Eğer sahip çıkılmazsa ya kulübün kapısına kilit vuracağız ya da bu yıl lige çıkmayıp, bir yıl düşünüp önümüzdeki yıl 3. Ligden yeniden başlayacağız” dedi.

TFF 2. Lig’de mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu’nda ki yönetim krizi takımı tükenişe sürüklüyor.  Geçtiğimiz günlerde Kulüp Başkanı Metin Saltık’ın görevini bırakması ve birçok oyuncunun takımdan ayrılmasıyla birlikte belirsiz bir döneme giren Mersin ekibi, yeni yönetimi bekliyor.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde (MGC) basın toplantısı düzenleyen basın sözcüsü Halim Yiğit, Metin Saltık başkanlığında İçelspor olarak aldıkları takımı Süper Amatör Ligi’nden 2. Lige yükselttiklerini söyledi. 7 yıllık süreçte 3 şampiyonluk yaşadıklarını belirten Yiğit, “2. Ligde şehre bir kulüp hediye eden bir başkan ve yönetim, sahipsizlikten, şehrin değerine, onuruna, markasına, simgesine sahip çıkılmamasından kaynaklı başkanlığı bıraktı. Yeni Mersin İdman Yurdu’nu kaderine terk ediyoruz. Bu kadar yıllık bir mücadele, bir çınar gözümüzün önünde eriyor. Onurumuz diyoruz ama onurumuza sahip çıkmıyoruz” diye konuştu.

 

“VİCDANINIZ RAHAT MI?”

Şu anda kentteki herkesi kulübe karşı gözünü, kulağını kapadığını vurgulayan Yiğit, “Herkes adeta bu kulübün kapısına kilit vurulmasını bekliyor ve artık son aşamaya gelmiş durumdayız. Metin Saltık başkan bugüne kadar kulübü getirdi ve şehre hediye etmek istiyor. Valimiz ve büyükşehir belediye başkanımızın talimatları ve tasarrufları doğrultusunda belirleyecekleri isimlere başkanımız kulübü devretmeye hazırdır. 12 gündür ancak hiçbir ses, seda yok. 1 Eylül’de ligler başlıyor. Bu 1 ay içerisinde bir yönetim, teknik heyet, futbolcular kadrosu oluşturmalı ve kampa başlanmalıdır. Artık son noktadayız. Belki de yarın çok geç olacak. O yüzden hemen harekete geçmeliyiz. Mersin gerçekten sahipsiz bir kent. Yeni Mersin İdman Yurdu yok oluyor. Kent ikinci kez bir takımını kaybetmenin travmasını yaşıyor. Buradan kentin büyüklerine sormak istiyorum vicdanınız rahat mı? Eğer keyfiniz yerindeyseniz sorun yok. Eğer Yeni Mersin İdman Yurdu bu kentte fazla diyorsanız ona eyvallah deriz. Bugüne kadar yaptığımız mücadeleyi geride bırakıp, kulübün kapısına kilit vururuz. Burada bir iradenin ortaya çıkması gerekiyor. Kentin büyüklerinin artık bir duruş sergilemesi, bir karar vermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

“YENİ MERSİN İDMANYURDU BU ŞEHRİN MARKASI VE DEĞERİDİR”

Yeni Mersin İdman Yurdu’nun bu şehrin markası ve değeri olduğunun altını çizen Yiğit, “Biz onurumuza sahip çıkacak mıyız, çıkmayacak mıyız onun mücadelesini veriyoruz. Biz bugün eski Mersin İdman Yurdu’nun durumuna düşecek miyiz, düşmeyecek miyiz bunun kararını vereceğiz. Şu anda kulübün ne vergi dairesine ne de SGK’ya borcu yoktur. Ayrıca şu an mevcutta 14 futbolcumuz var. Mersin onuruna sahip çıkmalısın. İnanın bu çok zor değil. Bugün 2. Ligde Yeni Mersin İdman Yurdu’nu yaşatmak için harcayacağımız para 40-50 milyon lira arasındadır. Herkes daha önce Metin Saltık zaten harcıyor diyordu ama artık başkanımız yok. Metin Saltık artık yola kesinlikle devam etmeyecek. Kulübün kapısına kilit mi vuracağız yoksa bu sene lige çıkmayın, 1 sene düşünüp önümüzdeki yıl 3. Ligden tekrar mı başlayıp yola devam edeceğiz, bunun kararını vereceğiz” ifadelerini kullandı.