Mersin’e sağanak Büyükşehir’e tepki yağdı!

25 Temmuz 2024 Perşembe 16:54

Yaz yağmuruyla güne başlayan Mersin, yarım saat içinde gerçekleşen yoğun sağanak ile seli yaşadı. Merkezde etkili olan yağmur, çok sayıda ev ve iş yerinin su basmasına nende oldu! Mersin Büyükşehir Belediyesine tepki yağdı!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin'de son yıllarda görülmeyen yaz yağmuru dün kent genelinde etkili oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarı yaptığı Mersin'de, sabah saatlerinde sağanak yağış etkili oldu. Şiddetini artıran ve yaklaşık 1 saat süren yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı.

 

AKDENİZ SULAR ALTINDA KALDI

Özellikle kent merkezinde Akdeniz ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı. Akdeniz’in Çay, Çilek Mahalleleri başta olmak üzere zellkle göçle oluşan bölgelerde çarpık yapılaşmanın etkili olduğu alanlarda can kaybı olmazken ciddi zararlar oluştu.

Araçların da yükselen sular nedeniyle ilerleyememesi ulaşımın kesintiye uğramasına neden olurken işe gitmeye çalışan yurttaşlar zor anlar yaşadı.

Temmuz ayında yağan sağanağa hazırlıksız yakalanan kentte, Adana- Mersin arasındaki D-400 kara yolunda zaman zaman ulaşımda aksamalar meydana geldi, yer yer su birikintileri oluştu.

 

İSTİKLAL CADDESİ SULARA GÖMÜLDÜ

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geçen sene düzenleme yaptığı İstiklal Caddesi de sulara gömülen adreslerden oldu. Esnaflar dükkanlarına dolan suyu boşaltmak için kendi imkanları ile büyük çaba verdi. Yağmurun şiddeti ile logarlar taşarken yayılan pislik ve koku isyan ettirdi.

BÜYÜKŞEHİR’E TEPKİ YAĞDI

Evlerini ve iş yerlerini su basan, ulaşımı aksayan vatandaşlar Mersin Büyükşehir Belediyesine tepki gösterdi. Su basmaları nedeniyle yoğun kompresör başvurusu yapılan Büyükşehir Belediyesi’nin taleplerin karşılanmasında yetersiz kalması ile vatandaşların isyanı büyüdü. Sosyal medyadan Büyükşehir’e tepki gösteren Mersinliler, bir saatlik yaz yağmurunda kenti su basarken ki aylarında neler olabileceği hesap edilerek önlem alınması gerektiğini dile getirdi.

  Mersin’e sağanak Büyükşehir’e tepki yağdı!